De tre bästa texterna för fördjupning om OER

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Jag har lagt ner lite tid och möda på att hitta de bästa texterna om OER (Open Educationl Resources)  och nu tycker jag att det här är den top-tre-listan får stå som resultatet av mitt letande.

Jag intresserar mig för att läsa och lära om OER från de som problematiserar och nyanserar diskussionen om öppna lärresurser och generellt vad som menas med att tala om öppna tjänster och lösningar i samband med utbildning. Ingen av de här tre skulle jag säga är särskilt lämpade som introduktion till vad OER är eller kan vara, men för den som är intresserad av att fördjupa sig tycker jag de ställer centrala frågor som vi som kan utgå från för att bättre förstå vilkas olika intressen som OER berör, hur de skiljer sig åt och ibland står i skarp motsättning mot varandra.

Mina (just nu) tre favorittexter om OER

Martin Wellers bok är den av dessa tre som innehåller mest introducerande avsnitt till hela ämnesområdet, det är också utgiven med fria licenser alltså bara att ta del av via länken. Tyvärr är det inte lika tillgängligt att komma åt Jeremy Knox artikel, men Sarah Crissingers text finns på länken och bjuder på en riktig långläsning med många relevanta perspektiv som inte alltid lyfts fram.